ماجرای خادمانی که طلا استخراج می نمایند

به گزارش وبلاگ انجمن ما، یک گوشه دنج و دور از شلوغی های حرم مطهر رضوی، جمعی از خادمان با اخلاص هر روز با فراوری حجم زیادی نبات و نمک متبرک در خدمت زائران حضرت رضا (ع) هستند.

ماجرای خادمانی که طلا استخراج می نمایند

به گزارش گروه رسانه های وبلاگ انجمن ما، به نقل از مهر، یک گوشه دنج و دور از شلوغی های حرم مطهر رضوی، جمعی از خادمان با اخلاص هر روز با فراوری حجم زیادی نبات و نمک متبرک در خدمت زائران حضرت رضا (ع) هستند.

خیلی از ما تا به امروز بسته ای از متبرکات حرم منور رضوی را از دست خادمان گرفته ایم. بسته ای نبات و نمک متبرک که زائران به نیت شفای بیماران و برطرف مسائل شان، مشتاق هدیه گرفتن آن ها هستند. به همین علت به قدر طلا و بیشتر از آن ارزش دارند ولی شاید کمتر کسی بداند که ماجرای فراوری و تبرک این بسته ها چیست.

یک گوشه دنج و دور از شلوغی های حرم مطهر رضوی، جمعی از خادمان با اخلاص هر روز با فراوری حجم زیادی نبات و نمک متبرک در خدمت زائران حضرت رضا (ع) هستند. در یکی از روزهای دهه کرامت، به سراغ آن ها در کارگاه بسته بندی رفته ایم تا از کم و کیف فرایند آماده سازی این متبرکات رضوی بیشتر آشنا شویم.

حرفی که از دل برآید

با وجود آشنایی با اماکن مختلف حرم مطهر رضوی، وقتی نشانی کارگاه بسته بندی را گرفتیم، متعجب شدیم. پیدا کردن مکانش هم کار راحتی نبود چون جایی در زیر ساخت های حرم رضوی نهاده شده و باید از هدایت چند خادم یاری می گرفتیم. بعد از پیدا کردن نشانی، در اولین برخورد با مسئول کارگاه، محسن علیشاهی طوسی از خادمان با سابقه حرم مطهر رضوی آشنا شدیم.

وقتی از او پرسیدیم، مگر طلا استخراج می کنید که کارگاه بسته بندی در چنین مکان دور از ذهنی از مجموعه حرم مطهر جا گرفته؟ در جواب با تأکیدی از روی معرفت به ما گفت: بله. ما طلا استخراج می کنیم! آیا فراوری نبات و نمک متبرک حضرت رضا (ع) که قرار است به نیت شفا و باز شدن گره از حوائج زائران مصرف شود، از طلا پر ارزش تر نیست؟! من و خادمان این کارگاه به این حرف، باور داریم. همکاران بدون وضو پا به کارگاه نمی گذارند چون به اهمیت و تقدس کارشان واقف هستند.

سپس علیشاهی برای تصریح بیشتر بر این گفته اش، مصادیقی از عنایاتی که خود به چشم دیده و یا از نزدیکانش شنیده برایمان روایت می نماید: چند سال پیش در کفشداری مشغول خدمت بودم که دیدم یک زائر خیلی متأثر شده و گریه می نماید. وقتی علتش را از او جویا شدم، تعریف کرد که در تشرف قبلی، یک بسته نبات متبرک از دست خادمان حرم گرفته تا برای شفای بیمار بد حالش که قرار بود تحت عمل قرار بگیرد، برده و ساعتی پیش از جراحی، میزان اندکی در دهان بیمار گذاشته. طولی نمی کشد که پزشک جراح پیش این خانم بر می شود و می گوید: از نظر من و تیم پزشکی بیمار شما مسئله ای ندارد و می تواند مرخص شود.

او از یادگاران دوران جبهه و جهاد است و بعد از اتمام جنگ تحمیلی، از سال 70 تا امروز در خدمت زائران حضرت رضا (ع) است. او در ادامه با تاکید اضافه نمود: برای من و چند تن از دوستانم در این دستگاه نورانی، تماشا این عنایات عجیب نیست. چند سال پیش، خودم در اثر اتفاقی، صدمه شدیدی از ناحیه کمر دیدم، طوری که پزشکان مختلف تشخیص دادند حتی به زنده ماندنم امید نیست. اما مورد عنایت امام هشتم قرار گفتم و بعد از یک عمل جراحی شفا پیدا کردم.

بار سنگین خدمت

علیشاهی با بیان این نکته که کارگاه بسته بندی زیر مجموعه معاونت اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی فعال است، به تشریح انواع خدمات اجرا شده در قالب این کارگاه پرداخت و شرح داد: نبات، نمک، شکلات، بسته بندی اقلام معیشتی شامل حبوبات، جو پرک و …، بسته های افطاری سبک ماه مبارک رمضان شامل خرما، گردو، کشمش و … بخشی از مهمترین فراوریات کارگاه است.

او تعریف می نماید که خدمه و خادمان فعال در کارگاه از ساعت 7 صبح تا ظهر و عصر از ساعت 13 تا 18 مشغول کار و فراوری هستند و حاصل 10 ساعت کار آن ها، فراوری روزانه حدود 15 هزار بسته نبات و 10 هزار بسته نمک متبرک است. بعد از شیوع کرونا و احتیاج به حمایت از اقشار کم بضاعت، تهیه و بسته بندی اقلام معیشتی در دستور کار آستان قدس رضوی نهاده شد. به همین دلیل، دو سالی است که حجم کار کارگاه افزایش قابل توجهی پیدا نموده و برای تسریع در امور، از خادمان دیگر بخش های حرم مطهر هم یاری می گیرند.

وی اشاره ای به دشواری و سنگینی کار به ویژه در مناسبت های خاص کرد و گفت: در ماه رمضان، روزی 60 تن خرما می خریدیم و بسته بندی می کردیم. بسته بندی خرما، کار حساس و دشواری است و باید محصول نهایی را در سردخانه نگهداری می کردیم که تازه و سالم بماند. همین طور، کارمان در دهه کرامت به خاطر حضور پر رنگ تر زائران در شهر مشهد، بیشتر می شود.

البته در کنار فراوری اقلام خوراکی، این کارگاه مسئول تأمین بسته های پلاستیک است که در کفش داری و دیگر امکان حرم برای گذاشتن کفش زائران مورد استفاده قرار می گیرد. علیشاهی در این باره هم گفت: پلاستیک مورد احتیاج کفش داری ها به وسیله دستگاهی که دست ساخته خود آستان قدس رضوی است، آماده می شود و روزانه حدود 15 هزار رول پلاستیک می زنیم.

نمک گیر محبت

دستگاه های بسته بندی نبات و نمک مرتب کار می نمایند و خادمان سخت درگیر کار هستند. یک گوشه از کارگاه، علی کامکار پشت دستگاه بسته بندی نمک نشسته و تند تند بسته های آماده شده را درون جعبه می گذارد. کار کاملاً مکاهمه و بدون دخالت دست انجام می شود، از این رو محصول نهایی از نظر بهداشتی هم کاملاً قابل اطمینان است.

از او پرسیدیم که چند وقت است در کسوت خادمی اینجا فعال شده. پاسخ داد: همه عمرم نمک گیر دستگاه آقا امام هشتم بودم. تا چهار سال پیش در چاپخانه آستان قدس رضوی مشغول کار بودم و 3 سالی می شود که توفیق خدمت گزاری در بخش بسته بندی حرم مطهر حضرت رضا (ع) را پیدا کردم. معتقدم که روزی من بوده که بعد حتی بعد از بازنشستگی، در بخش دیگری از این دستگاه مقدس مشغول خدمت باشم.

او افزود: در طول روز مرتب صلوات می فرستیم. به خصوص در ایام خاص، دعا و مناجات خوانی داریم تا ما هم به قدر خودمان در متبرک شدن نبات و نمک ها و رسیدن بسته ها به دست زائران مؤثر باشیم.

نیت خیلی مهم است

در بخش دیگری از کارگاه، دو دستگاه بسته بندی نبات می زنند و چند خادم در هر بخش مشغول اند. محسن خدیوی یکی از آنهاست که بیشتر از سایرین سابقه خدمت در این آستان مقدس را دارد. او از نگاه خدمه این بخش برایمان درباره نیت کار در دستگاه حضرت رضا (ع) گفت: من در طول این سال های کار کردن در مجموعه حرم امام رضا (ع) دریافته ام که متبرک شدن از راه خوردن نبات و نمک و امثالهم میسر نمی شود. نیت ما خیلی مهم است.

خدیوی، 14 سال در بخش های مختلف حرم مطهر کار نموده و از روی این سابقه خود خاطر نشان کرد: نه فقط، نیت کارکنان و خادمان حرم رضوی، حتی آن کسی که قرار است این نبات و نمک را برای شفا و حل مشکلش بخورد، باید کار و نیتش درست باشد که این تبرکات مؤثر بیفتد. والا اگر هر روز هم از این متبرکات مصرف کنیم، فرقی به حال مان نخواهد داشت.

او توضیح داد: من در این شیفت کاری، درست و صادقانه کار می کنم و جز حضرت رضا (ع) از کسی حساب نمی برم چون ایشان را حاضر و ناظر بر کارم می بینم و همه کوششم این است که نتیجه هر روز کارم مورد قبول شان واقع شود. ما کوشش خودمان را می کنیم و امیدواریم که خدا به واسطه این امام همام، حرف و خواسته ما را قبول کند. خدا خواسته امام را روی زمین نمی گذارد.

اخبار گروه سایر رسانه ها صرفا بازنشر اخبار سایت ها و خبرگزاری هاست و وبلاگ انجمن ما هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

بازگشت به صفحه رسانه ها

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "ماجرای خادمانی که طلا استخراج می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای خادمانی که طلا استخراج می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید