چه بخوریم تا دچار آلزایمر نشویم؟

به گزارش وبلاگ انجمن ما، آلزایمر بیماری مزمنی است که نمی توان آن را تنها به سنین بالا اختصاص داد بلکه با بی توجهی حتی در جوانی هم افرادی به آن مبتلا می شوند. فراموشی یا همان آلزایمر امروزه یکی از بیماری های رایج است که با مختل کردن بخشی از مغز به یاد آوردن بعضی مسائل حتی نام ها و ... را مشکل می نماید که با اندکی توجه می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

چه بخوریم تا دچار آلزایمر نشویم؟

8 خوراکی برای پیشگیری از آلزایمر یا زوال عقل

بعضی از علائم دمانس (زوال عقل) عبارتند از تکرار یک سؤال به صورت دائم، مشکل داشتن در هجی کردن کلماتی که به صورت عادی در روز استفاده می شوند و از دست دادن کنترل فرد در رابطه با رفتار و احساساتش که آرام آرام زندگی فرد و نیز زندگی اطرافیان او را تخریب می نمایند. بیماری آلزایمر شایع ترین علت دیمانس در افراد 65 سال به بالا است.

طبق گزارش آموزشگاه (انجمن) آلزایمر بیش از 3/5 میلیون نفر آمریکایی از این بیماری رنج می برند و هر 70 ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می گردد! در حالی که گمان می رود آلزایمر یا دیگر اشکال دیمانس از اثرات جانبی اجتناب ناپذیر پیری باشند، اما بعضی تحقیقات نشان می دهند که ملاحظات غذایی ممکن است به محافظت از بدن در برابر زوال عقل و حتی جلوگیری از بیماری های زایل نماینده مغز یاری نمایند.

چون دیمانس با التهاب طولانی مدت رابطه دارد، مواد غذایی که اثرات ضدالتهابی طولانی مدت دارند هنگامی که به رژیم غذایی فرد اضافه می گردند ممکن است اختلالات حاصل از پیری را به تأخیر بیندازند.

خوراکی های موثر برای پیشگیری از آلزایمر

شـکـلات تـلـخ
تحقیقات اجرا شده به وسیله محققان نشان داد که فلاوونوئید موجود در کاکائو جریان خون را به طرف مغز افزایش می دهد و ممکن است از بدن در برابر حالاتی که منجر به کاهش جریان خون مغز می گردند (مثل دیمانس و سکته مغزی) محافظت کند. برای استفاده از بیشترین خواص، شکلات با اندازه شکر کم و محتوی کاکائوی بالا بخرید.

در هر حال با این که کاکائو غنی از ترکیبات سودمند است، اما اندازه چربی های اشباع آن بالا می باشد و در بسیاری از مواقع همراه با مواد پر چربی نظیر خامه دردسرها استفاده می گردد، بنابراین برترین راه این است که شکلات تلخ را به عنوان یک وعده کوچک یک بار در هفته بهره ببرید

علاوه بر شکلات، فلاوونوئیدها تقریباً در همه میوه ها، سبزیجات، گیاهان و ادویه جات یافت می گردند. یک قانون خوب این است که هر چه میوه یا سبزی رنگی تر باشد اندازه فلاوونوئید آن بالاتر است.

سـالـمون
طبق مطالعات انجام گرفته، افرادی که به طور میانه 3 وعده غذایی ماهی روغنی در هفته مصرف می کردند، تقریباً 50 درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری های آلزایمر و دیمانس قرار گرفتند. این افراد به طور قابل ملاحظه ای اندازه اسیدهای چرب امگا3 خونشان بیشتر از کسانی بود که ماهی کمتری مصرف نموده بودند.

سالمون منبع غنی اسیدهای چرب ضروری امگا-3 و نیز دیگر مواد غذایی مهم مثل ویتامین D و ویتامین B12 است که به جلوگیری از بعضی اختلالات عصبی یاری می نمایند. استفاده از حداقل 2 یا 3 وعده ماهی روغنی در هفته به تأمین ترکیبات ضدالتهاب یاری می نماید.ماهی کولی و ساردین نیز منابع خوب اسیدهای چرب امگا-3 هستند.

برای افرادی که ماهی نمی خورند، گردو، تخم کتان و سبزیجات برگ دار تیره رنگ منابع غنی امگا- 3 گیاهی و اسید آلفالینولنیک (ALA) هستند، اما آن ها کمبود اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دکوزاهگزانوئیک (DHA) دارند که دو امگا -3 عمده به حساب می آیند.

با اینکه ALA به صورت اتوماتیک به وسیله بدن به EPA و DHA تبدیل می گردد، اما در واقعیت سرعت این تبدیل بسیار پایین است (تقریباً 1 تا 2 درصد) و اگر جذب امگا-6 شما بالا باشد، این اندازه بسیار کاهش می یابد، بنابراین صرفاً اتکا کردن به گردو، دانه کتان و سبزیجات تیره برگ دار ممکن است اندازه کافی اسیدهای چرب امگا-3 بدن شما را تأمین نکند.

زردچوبه
به نظر می رسد پلاک های تجمع یافته در مغز به توسعه یافتن زوال سلول های مغزی یاری نمایند و منجر به بیماری آلزایمر شوند.یک مطالعه نشان داد کورکومین موجود در زردچوبه ماده مؤثری است که پلاک های مغزی را از بین می برد.

زردچوبه به عنوان یک غذای ضدالتهاب عالی از قدیم استفاده می شده است و به طور معمول به عنوان یک چاشنی و ادویه در غذاها استفاده می گردد. در کشورهایی که از ادویه کاری (حاوی زردچوبه) به طور متداول استفاده می نمایند اندازه کمتری گزارش ابتلا به دیمانس دیده شده است. این ادویه مقرون به صرفه قیمت و فراوان را حداقل یک بار در هفته به غذای خود اضافه کنید تا اندازه التهاب کاهش یابد و دیمانس به وجود نیاید.

زنجبیل
نیز مانند زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی مشابه است. با اینکه تحقیقات انجام گرفته بر روی اثر زنجفیل بر فعالیت مغز محدود است، اما توانایی زنجبیل در کاهش التهاب ممکن است به طور غیرمستقیم بعضی اثرات جلوگیری نماینده از دیمانس را داشته باشد.
سیب
امروزه برای خوردن یک سیب در روز بیش از یک علت وجود دارد. در تحقیقات اجرا شده، نشان داده شده کوئرستین که به اندازه فراوان در پوست سیب وجود دارد، از مغز در برابر آسیب های همراه بیماری آلزایمر و دیگر ناهنجاری های عصبی محافظت می نماید. دیگر مطالعات نیز نشان داده اند که خوردن سیب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان یاری کند.
گردو
تحقیقات اجرا شده در خصوص پیری نشان داد که یک رژیم غذایی متعادل حاوی گردو به ارتقای مهارت های عملی و ذهنی در افراد پیرتر یاری می نماید. کارشناسان معتقدند که ترکیب پلی فنول ها، اسیدهای چرب امگا-3 و دیگر مواد فعال نماینده زیستی که در گردو وجود دارد، مسئول انجام گرفتن این اثر مفید است، اما مصرف اندازه بیشتر از آن الزاماً خوب نیست. این ممکن است به علت اندازه بالای امگا- 6 در گردو باشد.

با اینکه گردو سرشار از اسید آلفالینولنیک است، اما اندازه اسید لینولئیک آن که یک اسید چرب ضروری امگا-6 محسوب می گردد بیشتر است. اسید لینولئیک می تواند در بدن منجر به فراوری ترکیبات التهابی بیشتر و فراوری اسیدهای چرب ضدالتهابی امگا- 3 کمتر گردد و این زمانی است که نسبت امگا-6 به امگا-3 از اندازه تعادل خارج گردد.

با اینکه مکانیسم دقیق چگونگی عملکرد گردو در ارتقای عملکرد ذهنی ناشناخته است، اما بیشتر پزشکان و متخصصان تغذیه خوردن خشکبار را توصیه می نمایند، بنابراین در خوردن اندازه مناسب گردو تعلل نکنید.

هر روز از خوردن یک مشت آجیل مخلوط، میوه های خشک شده (برگه ها، کشمش و توت خشک) و مغزهایی مثل فندق، گردو و پسته لذت ببرید تا هر روز طیفی از مواد مغذی ارتقادهنده سلامت را به دست آورده باشید.

چای سبز
چای سبز غنی از نوعی فلاوونوئید است که به نام کاتچین خوانده می گردد. مطالعات بسیاری به خواص سلامتی و مفید چای سبز از جمله به توانایی آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان و نیز بیماری های عصبی برگشت پذیر دست یافته اند.توانایی چای سبز در حفظ وزن و کنترل آن نیز این ماده غذایی را به یک گزینه محبوب در بسیاری از رژیم های غذایی ارتقادهنده سلامتی تبدیل نموده است.
مارچوبه
در تحقیقی نشان داده شد در افرادی که کمبود فولات دارند احتمال توسعه دیمانس 5/3 برابر بیشتر است. برای اینکه از دریافت کافی فولات اطمینان حاصل کنید از مارچوبه به عنوان یک افزودنی متناوب در غذای خود بهره ببرید، چون یک فنجان مارچوبه اندازهی از احتیاج روزانه شما به فولات را تأمین می نماید.

دیگر منابع عالی فولات عبارتند از مرکبات، حبوبات (توجه نمایید که برای حدبیشتر دریافت مواد مغذی و جذب آن به وسیله بدن، بهتر است حبوبات به صورت جوانه باشند)، کلم بروکلی، گل کلم، چغندر، عدس و سبزیجات سبز برگ دار مثل اسفناج و برگ شلغم.

انواع گیلاس
دانشمندان دریافته اند که ترکیبات آنتی اکسیدان و آنتوسیانین ها که به گیلاس رنگ قرمز شفافی می بخشند، خواص ضدالتهابی دارند، اما فاقد هرگونه اثر جانبی احتمالی هستند.

داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAID ها) می توانند اثرات معکوسی ایجاد نمایند که بعضی از آن ها عبارتند از خونریزی معده و حمله قلبی، اما گیلاس آن طور که داروهای صنعتی موجب تحریک معده می شوند معده را تحریک نمی نماید و حاوی ترکیباتی است که از به هم چسبیدن پلاکت ها در خون جلوگیری می نمایند.

گیلاس ها و میوه هایی مانند خانواده توت ها مثل تمشک و توت فرنگی همگی حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد ضدالتهاب هستند که به کاهش التهابات مغزی و فشار اکسیداتیو مغز یاری می نمایند. التهابات مغز و فشار اکسیداتیو آن هر دو با دیمانس و آلزایمر همراه می باشند.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "چه بخوریم تا دچار آلزایمر نشویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه بخوریم تا دچار آلزایمر نشویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید